Archív článkov

REGIONÁLNY FARMÁRSKY TRH

02.04.2013 20:53
  REGIONÁLNY FARMÁRSKY TRH - “Otvárenie Bánoša”   Vidiecky parlament banskobystrického kraja v spolupráci so Strednou odbornou školu Pod Bánošom v B. Bystrica pozýva všetkých záujemcov, farmárov, predajcov a vystavovateľov na Regionálny farmársky...

Zachráňme našu odrodu „Vinických“ jabĺk

21.03.2013 17:11
V obci Muránska Dlhá Lúka sa tradične pestuje odroda jabĺk(voláme ich vinické), ktoré v našom prostredí(vysoká hladina spodnej vody vďaka riečnej nive) majú vysoký obsah štiav. Jedná sa o pôvodnú jedinečnú odrodu. Pre vysoký obsah štiav je veľmi vhodné na výrobu muštov, sirupov, jablkového vína,...

Exkurzia študentov z Univerzity gastronomických vied

21.03.2013 08:20
  Slow Food v spolupráci s talianskymi regiónmi Piemont a Emilia Romagna otvorilo v roku 2004 brány neštátnej, ale talianskym štátom oficiálne uznanej, UNIVERZITY GASTRONOMICKÝCH VIED (Pollenzo, Taliansko). Na univerzite sa každoročne stretávajú a vyučujú tí najlepší medzinárodní...

Exkurzia z Univerzity gastronomických vied

21.03.2013 06:40
Slow Food v spolupráci s talianskymi regiónmi Piemont a Emilia Romagna otvorilo v roku 2004 brány neštátnej, ale talianskym štátom oficiálne uznanej, UNIVERZITY GASTRONOMICKÝCH VIED (Pollenzo, Taliansko). Na univerzite sa každoročne stretávajú a vyučujú tí najlepší medzinárodní...

Slovenská Bryndza

10.02.2013 06:31
Slovenská Bryndza Pripomeňme si rozmanité možnosti využitia bryndze v našej kuchyni.          

Predaj z dvora

01.02.2013 14:19
  Seminár: Predaj z dvora     NSRV SR si Vás dovoľuje pozvať na Informačné semináre„ Predaj z dvora“, ktoré sa uskutočnia v jednotlivých krajoch SR. Jeho cieľom je poskytnúť účastníkom informácie o možnostiach „predaja z dvora“ ako aj o podmienkach jeho realizácie.   7....

Jednoduché ale kvalitné jedlá, ústup od moderny a návrat k tradíciám

24.01.2013 08:29
  Trendy v gastronómii v 2013 Jednoduché ale kvalitné jedlá, ústup od moderny a návrat k tradíciám DNES / JARMILA HORVÁTHOVÁ  Foto: etrend     Trendy v gastronómii – to je vždy komplikovaná záležitosť spojená...

Terra Madre Day 2012 na Zbojskách

05.12.2012 09:18
  Naše konvívium Slow Food Banská Bystrica zorganizovalo svoj prvý Terra Madre Day, ktorý bol spojený s Nadregionálnymi majstrovstvami v zabíjačke na Salaši Zbojská.ktoré pritiahli množstvo návštevníkov z celého Slovenska. Súčasťou podujatia bol aj informačný workshop pre verejnosť...

Terra Madre Day na Zbojskách

05.12.2012 06:25
Naše konvívium Slow Food Banská Bystrica zorganizovalo svoj prvý Terra Madre Day, ktorý bol spojený s Nadregionálnymi majstrovstvami v zabíjačke na Salaši Zbojská.ktoré pritiahli množstvo návštevníkov z celého Slovenska. Súčasťou podujatia bol aj informačný workshop pre verejnosť na  tému:...

Vianočný medovník – Tradičné Vianoce

23.11.2012 20:25
  Stredná odborná škola, Janka Jesenského 888/1 963 01 Krupina Primátor mesta Krupina Mestské kultúrne centrum Krupina Občianske združenie Tradičná chuť regiónov Slovenska Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Krupina Pripravujú dňa 7.12.2012 3. ročník...
Záznamy: 31 - 40 zo 67
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>