Usporiadali sme Informačný deň

26.05.2012 07:06

Slow Food konvívium Banská Bystrica zorganizovalo v spolupráci s Regionálnym pracoviskom Národnej siete rozvoja vidieka v Banskej Bystrici svoj prvý prezentačný a informačný deň, v príjemnom prostredí Starého hostinca vo Svätom Antone; chceme veľmi pekne poďakovať našej členke Ditte Hockovej-Baranyaiovej, majiteľke Starého hostinca za perfektný servis.

Stretnutia sa zúčastnilo viac ako 30 priateľov dobrého jedla, producentov a farmárov a záujemcov o rozvíjanie mestnych trhov. Na stretnutí ich oboznámil I. Pašmík (predseda konvívia BB) so základnými minformáciami o hnutí Slow Food a o vzniku a aktivitách nášho konvívia. Hosťom bola predsedníčka Slow Food Pressburg - P.Molnárová, ktorá predstavila zaujímave aktivity ich konvívia.

Najviac určite zaujala prezentácia našej podpredsedníčky a riaditeľky Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Zvolen O. Luptákovej na tému legislatívy v oblasti možnostiach produkcie a predaja potravín v malom. Zaujímavou a prínosnou bola prednáška D. Lešinského z Centra pre trvaloudržateľné alternatívy  o vytváraní a činnosti potravinových komunít na Slovensku.

Sprievodným programom bola ochutnávka výrobkov a produktov účastníkov stretnutia a miestnej kuchyne Starého hostinca a Tradičnej chuti regiónov Slovenska, ktorí pre nás pripravili Slow food obed v duchu tradičnej regionálnej kuchyne (Menu). 

 

Program stretnutia

Prezentácie na stiahnutie

 

Hnutie Slow Food.pdf (3,8 MB)

Slow Food BB.pdf (2 MB)

Slow Food Pressburg.pdf (2 MB)

Predaj z dvora PP.pdf (466,2 kB)

Predaj z dvora.pdf (366,3 kB)

CSA na Slovensku.pdf (2,2 MB)

 

FOTO zo stretnutia