Usporiadali sme Informačný deň
Slow Food konvívium Banská Bystrica zorganizovalo v spolupráci s Regionálnym pracoviskom Národnej siete rozvoja vidieka v Banskej Bystrici svoj prvý prezentačný a informačný deň, v príjemnom prostredí Starého hostinca vo Svätom Antone; chceme veľmi pekne poďakovať našej členke Ditte Hockovej-Baranyaiovej, majiteľke Starého hostinca za perfektný servis.
Stretnutia sa zúčastnilo viac ako 30 priateľov dobrého jedla, producentov a farmárov a záujemcov o rozvíjanie mestnych trhov. Na stretnutí ich oboznámil I. Pašmík (predseda konvívia BB) so základnými minformáciami o hnutí Slow Food a o vzniku a aktivitách nášho konvívia. Hosťom bola predsedníčka Slow Food Pressburg - P.Molnárová, ktorá predstavila zaujímave aktivity ich konvívia.
Najviac určite zaujala prezentácia našej podpredsedníčky a riaditeľky Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Zvolen O. Luptákovej na tému legislatívy v oblasti možnostiach produkcie a predaja potravín v malom. Zaujímavou a prínosnou bola prednáška D. Lešinského z Centra pre trvaloudržateľné alternatívy o vytváraní a činnosti potravinových komunít na Slovensku.
Sprievodným programom bola ochutnávka výrobkov a produktov účastníkov stretnutia a miestnej kuchyne Starého hostinca a Tradičnej chuti regiónov Slovenska, ktorí pre nás pripravili Slow food obed v duchu tradičnej regionálnej kuchyne (Menu).
Prezentácie na stiahnutie
Slow Food Pressburg.pdf (2 MB)
Predaj z dvora PP.pdf (466,2 kB)