Slow Food BB Vás pozýva na oslavy Terra Madre Day

23.11.2013 14:25

 

 

 

7. decembra 2012 - Zabíjačka na Zbojníckom dvore
 

 

Salaš Zbojská

Pozývame Vás opätovne na pravú domáci predvianočnú zabíjačku.

Čaká Vás deň plný vôní, chutí a dobrej zábavy.Príďte podporiť súťažné družstvá z blízka i ďaleka a ochutnať veľa jedinečných zabíjačkových špecialít. Bude i čo to na zahriatie.

Slow Food Banská Bystrica Vás pozýva na jedinečné podujatie na Slovensku - 5. ročník Nadregionálnych majstrovstiev v zabíjačke. Deň plný vôní, chutí a dobrej predvianočnej nálady, mnohé súťažné družstvá z blízka i ďaleka. Za 6 € môžete jesť u nás celý deň, pišťok si omastíte a bruško zaopatríte! Okrem bohatej nádielky ochutnávok vás čaká pivko, vínko, hriatô a ľudová muzika od rána až do večera. Deti poteší Mikuláš. Všetci ste srdečne vítaní ! Prezentácia projektu dedičstvo chudí banskobystrického kraja a súťažné družstvo Slow Food Banská Bystrica.

Pre členov Slow Food vstup zdarma na základe členského preukazu

Chcete sa zapojiť?

Ste šikovní, radi súťažíte a veríte si? Tak neváhajte a prihláste sa čím skôr! Súťaží sa o finančné ceny a dobrú zábavu: 1. miesto 200 €, 2. miesto 100 €, 3. miesto 50 €. Stačí zavolať na tel. číslo: 0910 418 788, 0903 427 287 prípadne nám napíšte na info@zbojska.sk radi Vám odpovieme na všetky otázky a pošleme Vám Podmienky pre súťažiacich, nájdete ich aj na internete. Rodičia, ktorí chcú potešiť svoje dietky vlastným darčekom cez nášho Mikuláša, ozvite sa nám na uvedené kontakty

Na stiahnutie:

PROPOZÍCIE PRE SÚŤAŽIACICH S PRIHLÁŠKOU


Coordinator: Igor  Pasmik
Contact: pasmik.igor@gmail.com
Website: https://www.facebook.com/events/233433273482006/

 

 

 

 

10. decembra 2012 - Tradičné chute regiónu
 

Námestie SNP Zvolen

Dňa 10.12.2013 sa pripojíme k oslave miestnych produktov a k hlavnej myšlienke tohoročného Dňa Matky Zeme "Záchrana potravín pred hrozbou zániku". Objavovanie nových horizontov chutí môže zmeniť život človeka. Dnešná globalizácia chutí v stravovaní, v potravinárskom priemysle i v pestopvateľskej praxi nás oberá o pôžitok vychutnať si niečo to výnimočné, jedinečné, čo nespraví stroj, chémia, genetická modifikácia, ale ľudský um, šikovné ruky a zdedené tradičné postupy. Na Námestí SNP vo Zvolene 10.12.2013 pripravíme z miestnych produktov chutné regionálne jedlá z Hontu i Podpoľania. Naším cieľom je informovať čo najširšiu verejnosť, včetne žiakov, z akých regionálnych produktov je možné navariť vynikajúce jedlo. Súčasťou podujatia bude "Detská škola prípravy bylinkových nápojov" z liečivých bylín z naších regiónov.  

 

Coordinator: Oľga Luptáková
Contact: luptakovaolga@azet.sk
Website: https://www.facebook.com/events/184126621779006/