Lučenecká klobásová ofenzíva

03.03.2014 08:32

Poslednú fašiangovú nedeľu privítalo Lučenec krásne slnečné počaasie, čo bolo v pláne osláv "Fašiagov na mestskej tržnici Lučenec 2014". Jednou z hlavných atrakcií fašiangov bola súťaž vo výrobe domácich klobás pod názvom "Lučenecká klobásová ofenzíva". Na  pozvanie riaditeľa tržnice pána Belku sa do súťaže zapojilo aj súťažné družstvo nášho koinvívia Slow Food  Banská Bystrica v zložení  Paľko Kalmár "Konôpka" - hlavný klobás majster, Janko Boroš a Olinka Pašmíková - pomocné pracovné doplnky a Igor Pašmík - nič nerobiaci prezentátor družstva a fotodokumentarista.

Celé podujatia malo u miestnych aj cezpoľných návštevníkov veľký úspech a rada na vstup do tržnice stáli už stála od skorého rána. Urobila sa ukážková zabíjačka prasiatka, z ktorého čerstvé mäsko si mohli návštevníci priamo zakúpiť. V krytej časti tržnice vyvoniavali pečené klobásky, jaterničky, barní guľáš a sladké šišky, po našsky "fánky". Vystúpenia kultúrneho programu spríjemňovali kulinárske pôžitky. Všetky tieto pôžitky dopĺňala ochutnávka výborných a kvalitných vín Pivnice Csernus vo Vinici, alebo už tradičné Vínko z čiernych ribizieľ s medom firmy GA-BOR zo Želoviec.

Na záver dobrá správa - klobásky nášho súťažného družstva získali v anonymne hodnotenej súťaži krásne 3. miesto.

 

FOTOGALÉRIA Z PODUJATIA

 

Lučenec 2.3.2014