Jídlo z blízka 2012

23.06.2012 05:35

 

                                                  

 

 

Tlačová správa                                                                                                                               Brno, 12.6.2012                

 

Gastronomické slávnosti "Jídlo z blízka" v Brne vám umožnia spoznať príbehy regionálnych špecialít

(Brno, 12.6.2012)
 

Objavte kúzlo miestnych špecialít a ich cestu od vidiel až na vidličku. Od 9. do 29. júla môžete v trinástich reštauráciách v Brne vychutnávať jedinečné degustačné menu pripravené výhradne z čerstvých sezónnych surovín od miestnych producentov.

 

Ochutnajte napríklad šťavnaté mäso z Valašska, čerstvé ryby z Moravského krasu a znojemské paradajky voňavé od slnka. Budete mať príležitosť stretnúť sa osobne s farmármi, vinármi a drobnými výrobcami delikates, ktorí svoju prácu neprestali vykonávať s láskou. Spoznajte šéfkuchárov, ktorí navracajú poctivé jedlo späť na náš stôl.

 

V rámci letných slávností budete mať, pod láskavým dohľadom odborníkov,  možnosť vyskúšať si tradičné kulinárske remeslá, naučiť sa klasické recepty a v rámci degustačných večerov oceniť pôvab moravských vín.


Nikde inde nespoznáte jedlo zblízka tak zblízka.


Slávnosti Jídlo z blízka sú jednou z najväčších gastronomických udalostí tohto roku na južnej Morave.


Koncept slávností je  založený na trojchodových reštauračných menu uvarených výhradne zo špičkových lokálnych surovín. Na špeciálnom jedálnom lístku sa dozviete tajomstvo ich pôvodu a autentický príbeh každého farmára.

 

"Slávnosti v letnom období vhodne dopĺňajú ponuku kultúrnych podujatí mesta Brna, vytvárajú pohostinnú atmosféru a umožňujú si naplno leto v Brne užiť," hovorí Lucie Frgalová zo združenia Slow Food Brno, ktoré Slávnosti organizuje a ktoré v Brne presadzuje návrat miestnych surovín a tradícií "pomalého jedla ".

 
Druhého ročníka gastronomických slávností Jídlo z blízka sa od 9. do 29. júla zúčastní trinásť reštaurácií v Brne. Zarezervovať miesto v niektorej z nich si môžete na www.jidlozblizka.cz.


Záštitu nad Slávnosťami prevzal minister poľnohospodárstva Českej republiky Petr Bendl. Partnermi slávností Jeídlo zblízka sú Centrála cestovného ruchu - Južná Morava, Zväz obchodu a cestovného ruchu ČR DRING Consulting, Sklizeno, Steinhauser, Rengl, Yellow & Blue, Rail Reklám, reklamná spoločnosť Snip & CO, TopLife, Nadácia Partnerstvo, MF Dnes, Moravské Hospodárstvo , TopLife, Metropolis, Kult, Gurmet, 24/7 Promotion, Český rozhlas Brno, Rádio Petrov, Lunchtime.cz, Scuk.cz, Gastronaut.cz, Ekobydleni.eu, Bio-info.cz a NaZeleno.cz.

 

Zdroj:. Slow Food Brno