Budúcnosť ľudstva je v tom, že budeme jesť kvalitnejšie a menej

24.07.2013 06:47

 

 

Vôňa čerstvo pokosenej trávy sa miesi spolu s vôňou vlhkej zeminy. Hopsajúce ovečky zvonia zvončekmi, včely zbierajú peľ až do úmoru a všade okolo panuje absolútne ticho. Najbližšie mesto leží ďaleko za kopcami.

 

To, čo znie ako úryvok z poviedky Dobroslava Chrobáka je opis prostredia, v akom aj dnes vznikajú originálne, no predsa tradičné chute. Hoci sa po nežnej revolúcii s otvorením supermarketov začala nová éra, kedy v ktoromkoľvek obchode nájdete jablká z Austrálie, syry z Francúzska či vína z Kalifornie, paralelne sa rozvinul aj svet malých farmárov, ktorí vám z dvora predajú práve podojené mlieko či čerstvý syr. ...

 

Celý článok na stiahnutie: Anomagazin 29.pdf

 

Zdroj: Anomagazín