Naše aktivity

Exkurzia z Univerzity gastronomických vied

21.03.2013 06:40
Slow Food v spolupráci s talianskymi regiónmi Piemont a Emilia Romagna otvorilo v roku 2004 brány neštátnej, ale talianskym štátom oficiálne uznanej, UNIVERZITY GASTRONOMICKÝCH VIED (Pollenzo, Taliansko). Na univerzite sa každoročne stretávajú a vyučujú tí najlepší medzinárodní...

Terra Madre Day na Zbojskách

05.12.2012 06:25
Naše konvívium Slow Food Banská Bystrica zorganizovalo svoj prvý Terra Madre Day, ktorý bol spojený s Nadregionálnymi majstrovstvami v zabíjačke na Salaši Zbojská.ktoré pritiahli množstvo návštevníkov z celého Slovenska. Súčasťou podujatia bol aj informačný workshop pre verejnosť na  tému:...

Svetový veľtrh Salone del Gusto

05.11.2012 15:40
Prezentácia na veľtrhu Salone del Gusto a Terra Madre Slow Food Banská Bystrica   Na jednom z najväčších svetových gastronomických podujatí dobrého a zdravého jedla Salone del Gusto a Terra Madre v Turíne sa v dňoch 25.- 29.októbra 2012 po prvý krát v histórii predstavilo aj Slovensko. Počas...

Posedenie Pod lipou

28.09.2012 07:46
Členovia a priaznivci Slow Food Banská Bystrica sa sretnú 29.9.2012 o 10.00 v Chate pod Lipou v Starej Hore - Sebechleby pri príležitosti slávností Oberačka po Sebechlebsky.

22.9.2012 Tradičná chuť Hontu

24.09.2012 07:47
  Motto: „Podporujeme tradície vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastností  regionálnych jedál.“   Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora KRUPINA, Občianske združenie tradičná chuť regiónov Slovenska a ďalší partneri orgamnizujú pravidelné...

15.9.2012 Regionálny farmársky jarmok

20.09.2012 07:17
  15.septembra 2012 sa v rámci Radvanského jarmoku uskutočnil prvý regionálny farmársky trh v Banskej Bystrici. Organizátorom trhu bola regionálna pobočka Národnej siete rozvoja vidieka v Banskej Bystrici - Vidiecky parlament Banskobystrického kraja. Farmársky trh bol v priestoroch...

23.6.2012 Tradičná chuť Podpoľania

30.06.2012 09:40
  V sobotu 23. júna 212 v obci Látky zorganizovalo OZ Podpoľanie v spolupráci so združením Tradičná chuť regiónov Slovenska piaty ročník súťaže vo varení Tradičná chuť Podpoľania. Súťaže sa zúčastnilo 18 družstiev a aj keď boli vyhlásení víáťazi súťaže, myslíme si, že uznanie si...

24.5.2012 Informačný deň

28.05.2012 22:37
  Slow Food konvívium Banská Bystrica zorganizovalo v spolupráci s Regionálnym pracoviskom Národnej siete rozvoja vidieka v Banskej Bystrici svoj prvý prezentačný a informačný deň, v príjemnom prostredí Starého hostinca vo Svätom Antone; chceme veľmi pekne poďakovať...

24.5.2012 Miestna surovina, miestny produkt, miestny trh

16.05.2012 09:04
  dovoľujeme si Vás pozvať na Informačný deň na tému:   miestna surovina, miestny produkt, miestny trh     Informačný deň organizuje 24.5.2012  NSRV BB v spolupráci zo Slow Food BB.       Prvý krát v našom kraji Vám na stretnutí...
<< 1 | 2